Сръбският специалист Миле Протич е новият главен треньор на детско-юношеската школа на Балкан. Освен това той ще бъде и консултант на мъжкия отбор, съобщава президентът на клуба Иван Гавалюгов пред botevgrad.com. Принципното съгласие между БК Балкан и Миле Протич бе постигнато още през юни, когато сърбинът беше за няколко дни в Ботевград. Той ще пристигне в Ботевград в края на следващата седмица и ще изпълнява новата си длъжност минимум една година.

Миле Протич е добре известен в България, най-вече от работата му в Левски в началото на 90-те години. С тогавашния мъжки тим на Левски Тотел той на два пъти става шампион на България през 1993 и 1994 година и печели купата на страната през 1993-та. След работата му със „сините”, Протич работи с отбори от арабския свят, както и такива в родината си.

Самият Протич има школа за подрастващи в Белград, в която по неговите думи се подготвят стотина деца. Той обаче ще бъде непрекъснато в Ботевград, където ще живее, докато работи за Балкан. Специалистът е продукт на школата на сръбския гранд Цървена звезда. Преди да се съгласи да дойде в Ботевград той е имал оферта от Звезда да работи в тяхната школа за подрастващи, но е избрал тази на Балкан.