Мъжкият баскетболен отбор на Балкан отново остана без старши треньор, след като Мирослав Ралчев подаде оставка и тя беше приета от ръководството на клуба. В неделя след мача за третото място от турнира за Купата на България, в който Балкан загуби от Берое, Мирослав Ралчев заяви пред ръководството на клуба, че подава оставка.

След тази среща, в която баскетболистите на Балкан играха бездушно, при напускането на терена те бяха освиркани от част от феновете, дошли да ги подкрепят. Освен това всички в залата видяха как играчите не изпълняват тактическите наставления на старши треньора. Всичко това бе достатъчен повод за Ралчев да заяви пред ръководството намерението си да напусне поста.

Той бе непреклонен в решението си дори и след продължителния му разговор с управителния съвет на БК Балкан, който се проведе снощи, съобщава botevgrad.com. Ралчев пое отбора на Балкан преди около 20 дни и беше начело само в четири мача - с Академик Пловдив от НБЛ и трите двубоя за Купата. Въпреки призивите от ръководството на клуба да остане начело на отбора, Ралчев твърдо отстоя своето решение. Хората от управителния съвет му благодарят искрено за това, че пое Балкан в много труден момент. От днес ще продължи търсенето на нов старши треньор, което на този етап е трудна задача. Предстои ръководството на клуба да проведе изключително сериозен разговор с играчите на отбора.