Отборът на Берое (Стара Загора) спечели първото си отличие през този сезон. В спора за бронзовите медали на турнира за Купата на България Берое се наложи със 71:59 (13:23, 28:6, 23:20, 7:10) над домакините от Балкан (Ботевград).

Началото на двубоя не предвещаваше подобен развой. Берое започна със сериозен пасив след серия от пропуски при стрелбата, особено от далечно разстояние. Това позволи на домакините от Балкан да поведат с 10 точки при 14:4. Авансът им се запази до края на първите 10 минути завършили с успеха 23:13 в полза на Балкан.

Още в началото на втората четвърт на терена се появи Пламен Алексиев, последван от Остън Барнс, Еврик Гари и Тихомир Желев. Четиримата внесоха необходимия импулс в играта на старозагорци, които записаха серия от 23:0, преди домакините да отбележат кош. Така резултатът бе обърнат в полза на Берое и почивката дойде при резултат 41:29 за "зелено-белите".

След паузата Алексиев и Желев продължиха да тормозят съперника и в началото на третата част разликата се покачи до 20 точки при 53:33. Домакините успяха да намалят пасива си до 15 точки в края на тази част, но играчите на Берое не допуснаха обрат и затвориха двубоя при 71:59 точки.

За победителите най-резултатни бяха Тихомир Желев и Александър Тодорович с по 14 точки. 12 точки реализира Пламен Алексиев, а Остън Барнс направи "дабъл-дабъл" - 10 точки и 10 борби. За Балкан Душан Цветкович и Марко Бъркич отбелязаха по 10 точки.

Следващият мач на Берое е още във вторник, когато в среща от втората фаза на Балканската лига ще срещнат Башкими (Призрен). Срещата е на 23 февруари от 18.00 часа./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS