Балкан пусна официална жалба срещу решението на Националната баскетболна лига да картотекира Станимир Маринов в състава на Левски.

След дълго разследване на случая, и преценка на доказателства, представени от Маринов и новия му клуб Левски, националният гард получи разрешение да играе.

Маринов ще играе за Левски още в петък, като на "сините" предстоят срещи с Рилски спортист и Цедевита Загреб.

От НБЛ потвърдиха за това, че е получена жалбата на Балкан.

Пред телевизия Ботевград адвокатът на клуба Златко Димитров пък разказа: "Ние ще обжалваме веднага и се надявам, че комисията ще се събере бързо, както и предния път. Макар, че ние смятаме, че този случай не би трябвало да се разглежда изобщо, защото не може казус, по който вече има решение да се постовя отново и НБЛ да си позволява друго решение - да не спазва собствените си разпоредби и да не зачита решения на собствените си комисии. Смятам, че това първенство освен от спортно-технически характер ще е интересно и от правно-юридически. Делата продължават и по тях няма произнасяне. Няма никакво съдебно разпореждане, което да е в някоя посока, така че от тази гледна точка не следва да се вземат решения от друг. Трябва да се изчака съда. Мойта гледна точка е, че решението на НБЛ противоречи не само на закона, но и на нормативните й документи."