Националната баскетболна лига (НБЛ) разреши на БК Левски да картотекира Станимир Маринов в своя състав. Ръководстото на Лигата реши да приключи сагата, която не позволяваше на националния гард да играе вече месец след старта на сезона.

След като изслуша и Маринов, и досегашния му клуб Балкан Ботевград НБЛ отсъди в полза на младия състезател и му дава шанс да продължи кариерата си в Левски.

"Сините" търпеливо изчакаха разрешението на казуса между Маринов и Балкан и сега ще могат да разчитат на него още в петък в дербито срещу Рилски спортист.

Гонг научи, че след събрани доказателства и тяхната преценка НБЛ е стигнала до заключението, че възраженията на Балкан срещу картотекирането му в Левски са неоснователни. 

Балкан, разбира се, също ще има право на отговор в следващите дни, това обаче няма да попречи на Маринов да изпълнява своите задължения като играч на Левски.

Припомняме, че Станимир Маринов напусна Балкан в края на миналия сезон след като направи отлични игри през всичките си години, които прекара в Ботевград. "Зелените" дълго се противопоставяха на желанието на гарда да се раздели с отбора и го спираха от игра, но за доброто на един от най-перспективните ни национали, НБЛ след известно отлагане все пак взе решението си.

Освен че може да дебютира срещу Рилски спортист тази седмица Маринов ще е на линия и за дебют в Адриатическата лига в понеделник срещу Цедевита в Загреб.