Отборите на Балкан и Левски ще се изправят срещу представителите на Косово в последните си мачове от редовния сезон в Балканската лига. Балкан е домакин във вторник вечер на Пея от 17.30 часа в Ботевград, а Левски гостува в сряда на Сигал Прищина от 18.30 часа българско време. И двата състава вече се класираха за Топ 6 на турнира, като Левски има шанс за директно класиране във Файнъл Фор, ако победи в Прищина.

Успех срещу Сигал ще направи „сините” втори в редовния сезон, което автоматично означава, че те ще играят директно във Финалната четворка на турнира, също както и първият Галил Гилбоа. Съставите от трето до шесто място ще играят плейофи за останалите две позиции.

Съперникът на Балкан Пея е воден от треньора Слободан Савович, който преди време бе спряган за евентуален наставник на българския шампион Лукойл Академик. „Чака ни много важен мач, защото победата би ни класирала за Топ 6 на Балканската лига. Работим здраво, готвим се за срещата и сме наясно, че Балкан е много силен отбор. Ще се опитаме да направим всичко по силите си. Те вече се класираха за плейофите, но това не значи, че няма да играят на максимум срещу нас. Ако успеем да влезем в Топ 6, ще е голям успех за нашия клуб”, коментира Савович пред официалния сайт на регионалната надпревара.

Общо три двубоя остават до края на редовния сезон в БИБЛ, като освен срещите на българските отбори, ще се играе и мачът Галил Гилбоа- Кожув, който е насрочен за 26-и март.

Израелците са твърдо първи в редовния сезон с 11 победи и 4 загуби до момента. Левски е втори с 10-5, Сигал Прищина е трети със същия актив, следват Балкан и Теодо, а Куманово, Крайова и Пея са съответно шести, седми и осми. На дъното е македонският Кожув с 5 победи от 15 двубоя.