„Не беше лесно, но мисля, че изиграхме много добре мача в събота от първенството. В него играхме добре в третата и четвъртата част, победихме с 30 и мисля, че този мач ни даде вярата, че имаме възможност да победим с повече от 14 точки”, сподели плеймейкърът на баскетболния Левски Асен Великов след успеха над Рилски спортист и класирането за Финалната четворка на Балканската лига.

„Със сигурност е по-трудно, когато играеш с някой отбор повече от един-два последователни мача. И двата състава си научават силните и слабите страни, но мисля, че единствено за нас беше мача след Купата, който изиграхме. Не знам защо се получи това, но тогава играхме слабо, не ни се получи играта, но в другите срещи победихме”, добави още Великов.

Гардът получи травма на срещата с Рилецо, но състоянието му не е сериозно. „Добре съм. Днес бях на преглед. Снощи се притеснявахме да няма проблем с връзките на коляното, но днес на прегледа се установи, че връзките са добре. Единствено ще трябва малко време, за да отшуми болката от самия удар, но не е нищо сериозно. Ударът беше в коляното, но хубавото е, че няма разкъсано, а всичко е от удара и е въпрос на време да се възстановя”, обясни Асен Великов.

За бъдещият съперник на полуфиналите в Лигата баскетболистът на „сините”, заяви: „Този сезон играем сполучливо с Черно море, но в такива мачове като полуфинала всичко е възможно. Надявам се, а и съм сигурен, че ние ще излезем максимално концентрирани и мобилизирани. Ще дадем всичко от себе си, за да стигнем до финала и смятам, че ако всеки от нас излезе максимално концентриран за двубоя, без мисълта за предишните мачове и дали са били лесни, ще излезем победител от този мач.”

Колкото до развитието на родния шампион и дали мачът с ЛукОйл Академик в Правец може да се окаже решаваш за първото място в редовния сезон Асен Великов каза: „Има още много мачове. Сега влизаме в цикъл сряда-събота, когато мачовете са през много кратко време и е възможно всичко. Ние загубихме в Ямбол и Самоков, а и ЛукОйл загуби в Самоков. Не мисля, че мачът в Правец ще е толкова решителен. Тази година отборите показват, че си вярват и са способни на изненади. Първенството затова е интересно, защото и ЛукОйл, и Левски могат за загубят, ако не играят концентрирано и мобилизирано.”