Звездата на Черно море Асен Великов сподели след победата над Левски, че „моряците“ са доказали, че ще бъдат фактор в баскетболното първенство.

„Започнахме много успешно мача, бяхме много добре подготвени в защита. Левски много трудно отбелязваха точки, а това ни даде самочувствие да играем добре и напред и отворихме мача по най-добрия възможен начин“, заяви Великов.

„Най-много се радвам, че хората бяха доволни, благодарение на тях, цял мач ни подкрепяха и вярата която ни даваха ни помогна да контролираме изцяло целия мач.“

„Спомням си, когато бях доста малък, на 14-15 години, тогава Черно море бе много силен, когато играеха Спас Натов, Тодор Стойков, Иван Друмев играеха, може би оттогава не съм виждал толкова много хора и настроени положително. Това се радвам, че ги зарадвахме и им дадохме вяра, че ще играем по различен начин и ще сме фактор в първенството.“

„Радвам се, че точно срещу Левски показахме, че Черно море ще е фактор в първенството и разполагаме с толкова добър отбор и индивидуалности. В първия мач с Лукойл също играхме добре, тогава нямахме вяра за такива мачове. Когато влезеш и видиш такава пълна зала, се раздаваш максимално. Всеки днес допринесе за добрата игра, ще има и загуби, но се радвам от начина, по който играем и че радваме хората“, допълни Великов.