Йовица Арсич продължава да води тренировките на Лукойл Академик, и вероятно ще бъде на пейката на тима и в последния мач за 2011-та година срещу Ямбол в четвъртък. И до момента, повече от две седмици след отпадането на „студентите” от европейските клубни турнири, никой не е казал на 100%, че Арсич ще бъде сменен.

Спекулациите, че сърбинът ще бъде уволнен след отпадането на шампионите от Еврокъп, навеждаха на мисълта, че той няма да бъде повече старши треньор на Лукойл. Спортният директор на отбора Сашо Везенков призна, че е влязъл в контакт с други специалисти, и дори конкретно – с бившия наставник на „студентите” Марин Докузовски.

В действителност, възможността Докузовски да замени Арсич на поста, все още е много голяма. Македонецът ще пристигне в България тази вечер или утре, за да разговаря директно с Везенков за условията си. Президентът на Лукойл Валентин Златев харесва Марин Докузовски, и се смята, че именно той е причината да се иска завръщането му начело на родния първенец.

В Македония все още се надяват Докузовски да остане национален селекционер на страната, след огромния успех на Евробаскет 2011, и предстоящите олимпийски квалификации за отбора. Това може би ще е и едно от условията той да поеме Академик – да му се позволи да тренира и държавния тим на западната ни съседка. Самият Докузовски изрази недоволство от това, че от Македонската баскетболна федерация все още не са му предложили нов договор, месеци след края на Европейското първенство, но не отхвърли шанса да продължи да води националите пред местна телевизия снощи.

Ако Докузовски се заеме с Лукойл Академик за пореден път в кариерата си, той ще може да стартира 2012-та година във Варна, при гостуването на Черно море на 4 януари в отложен мач.