Треньорът на Лукоил Академик Йовица Арсич изрази задоволство от успеха с 95:78 като гост на Макаби Хайфа в третия по сила турнир в Европа Еврочалъндж.

„Нормално е победата да е много важна, искаме да сме на едно от първите две места и е най-добре да се бие навън, трябва да победим и във всички домакински мачове и пак няма да бъде 100% сигурно”, коментира наставникът на студентите.

„Играхме много меко в защита. Не бяхме толкова лоши в нападение, правихме всичко както трябва, но много отворени изстрели не вкарахме и се изнервихме.”

„През вторите 20 минути видяхте друг отбор, с много по-добра защита и много по-добра стрелба.”

На въпрос за силните изяви на играчи като Веско Веселинов и Дамян Стояновски, чиито имена се чуват по-рядко и дали си е проличала дългата скамейка на ЛукОйл, Арсич отговори: „Казах и по-рано, че не всички наши състезатели са много доволни от броя на изиграните си минути, но имам десет състезатели и се опитвам всичките десет да играят колкото се може по-дълго и да са в нормално състояние.”

„Надявам се травмата на Доминик Джеймс да не е много сериозна. Той получи някакъв удар в рамото, надявам се всичко да е наред, ще видим след два дни, когато се върнем в София.”

„Следващият мач със Спартак е много важен. Според мен това е най-добрият отбор в турнира, с най-висок бюджет и може да се получи така, че ние да сме основни съперници за високо класиране. Много е важно да сме готови за този мач и да го изиграем максимално”, каза още Арсич.