Наставникът на Лукойл Академик Йовица Арсич заяви след загубата от Остенде със 77:83 в последен домакински мач от група D на Еврокъп, че тимът му не е заслужавал победата, с оглед на показаното на терена.

„Не заслужихме да победим, защото не играхме концентрирано. Имахме много лоша защита във втората част, а Остенде направи предимство в резултата във втората част, което му даде спокойствие и кураж да играе по-добре до края мача. А ние ужасно се справяхме в защита. Тежко е да коментирам на какво отдавам грешките на Хийт в последните секунди. Просто той не изпълни указанията. Остенде започна с малко по-различна защита, това ни изненада и ни трябваше малко време да се адаптираме. Видяхте, че третата и четвъртата част имахме по-добри решения в нападение, но просто както казах, нашата защита през втората част беше ужасна и това даде възможност на съперника да играе по-спокойно и да поведе убедително”, коментира Арсич.

„Сега не контролираме нещата в групата, просто трябва да се молим на Господ Валенсия да свърши работа тази вечер (Валенсия да победи АСВЕЛ Вильорбан - бел. на авт.), а ние трябва да се подготвим по-добре за последния мач във Франция, ако искаме да се класираме напред”, завърши специалистът.