Старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Йовица Арсич заяви след втория успех на тима му във финала срещу Левски, че се надява третата победа на отбора да дойде още в София.

„През първото полувреме имахме нереално добър резултат, защото стрелбата за три точки беше много добра. Играта ни не беше чак толкова добра и не бях толкова доволен от защитата, но пак имахме 20 точки предимство. В третата част малко се успахме и имахме малко проблеми. Не разбирам това съдийство, като че искаха да стане интересно. Имаше фаулове на няколко положения, а те нищо не свириха и стана много интересно. Трябваше аз да получа техническо, за да се посъбуди отборът и да заиграе по-добре. Просто бях изнервен от такива отсъждания и неотсъждания”, коментира Йовица Арсич и допълни по повод третия мач, който е в неделя от 18 часа в зала „Универсиада”:

„Очаквам по-труден мач със сигурност. Няма да е в нашата зала, сигурно ще бъде пълна с фенове на Левски. Тази година не са ни били нито веднъж и сигурно ще се опитат да направят това нещо, а и не вярвам, че ще се откажат. Те са отбор от бойци и сигурно ще се опитат всичко да направят, но нашата работа е да бием още веднъж. Надявам се, че няма да е в Правец, а да си свършим работата по-рано.”