Баскетболистите на ЦСКА победиха участника в Еврокупата на ФИБА Спартак Плевен с 76:61, но крайният резултат дойде най-вече след сериозно преимущество на „червените” в последната четвъртина, тъй като двата тима влязоха в последните 10 минути при резултат 47:46.

Американецът Лавел Пейн направи изключителен мач за ЦСКА и до голяма степен допринесе за успеха след като завърши с 26 точки и 17 борби. Гардовете Людмил Хаджисотиров и Майк Хендерсън отбелязаха съответно 15 и 14 точки.

Двубоят от 6-тия кръг на мъжкото ни баскетболно първенство бе доста оспорван като на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 35:25 в полза на домакините.

Спартак Плевен се върна в мача за няколко минути в края на трета и началото на четвърта част, когато успя да изравни и дори да поведе с 2 точки, но грешки в защита и силата на финалния щурм на водения от Росен Барчовски тим, донесоха престижен триумф за ЦСКА в зала „Христо Ботев”.

За Спартак Плевен, който във вторник, на 30-ти, ще играе първия си мач от Еврокупата на ФИБА, най-резултатен бе Хрисимир Димитров с 18 точки, а центърът Саша Топчов добави 16.