Баскетболният Берое е на крачка от завоюването на бронзовите медали в тазгодишния шампионат на Националната лига.

Александър Янев бе категоричен, че "зелените" са влезли пределно мотивирани и концентрирани в двубоя с Рилски спортист. Баскетболистът наниза цели 29 точки и се отчете с 8 борби.

"Подготвихме се добре за този двубой и смятам, че си пролича. Бяхме по-концентрирани и искахме да се реваншираме за загубата, която допуснахме срещу Балкан. Целта пред нас е да приключим серията още в Самоков като победим отбора на Рилски спортист. Те имат проблеми, които им попречиха да направят нещо повече в срещата. Целяхме да ги притиснем и на практика да ги откажем", коментира националът пред клубния сайт на Берое.

Старши треньорът Любомир Минчев обаче предупреди, че серията въобще не е приключила и неговите възпитаници има още да се потрудят, преди да заслужат бронза.

"Не знам дали ние играхме толкова добре или гостите не успяха да влязат в мача, но е факт, че спечелихме с разлика. И двата отбора имат своите проблеми с контузени играчи. Противникът изпадна в тежка ситуация след контузията на основния им гард. Днес просто съумяхме да спечелим. Серията не е приключила. Имаме още една победа. Дано запазим тази концентрация, която видях днес, защото в последните 2 дни при тренировките ни липсваше такава. Имахме желание за победа и се радвам, че не се повтори ситуацията от Балканската лига, когато след отпадането на ½ финал след това не съумяхме да се вдигнем. Надявам се да затворим серията", сподели Любо Минчев.

Берое и Рилски спортист излизат един срещу друг във втория сблъскъ от серията още утре. Мачът в Самоков е с начален час 20:00.