Гардът на Рилски спортист Александър Груев даде кратко интервю, преди утрешния полуфинал в Еврохолд Балканската лига срещу сръбския Мега Хипо Лизинг. Ето какво заяви той пред сайта bulgarianbasket.com:

Готови ли сте за финалната четворка?
„Мисля, че сме идеално подготвени физически и психически. Чакаме с нетърпение първия мач утре.”

Какво мислиш за Балканската лига като цяло?
„Отборите са много равностойни, дори и тези, които отпаднаха. Например Левски и Черно море биха с по 16 точки в първите мачове, а след това паднаха с по 20 в реваншите. Това ме изненада, но пък не ме изненада успехът на нашия отбор. В началото на сезона, когато получихме уайлд кард за Балканската лига, всички казваха, че сме само спаринг партньор и че ще е успех, ако запишем дори една победа. А нас това много ни дразнеше.”

Мнението ти за утрешния ви съперник?
„Познаваме ги добре – играхме вече два мача срещу тях, като и двата ги спечелихме с кош в последната секунда. Надявам се утре също да имаме късмет, но да ги надиграем и с по-голяма разлика.”

Какви са шансовете ви на полуфинала?
„Големи са, въпреки добрата форма на съперника. Смятам обаче, че и ние сме в добра форма. Не знам дали сме фаворити, но все пак играем пред наша публика, в нашата зала. Все пак шансовете са 50:50 – това е полуфинал, само един мач."

Кой според теб е фаворитът за купата?
„Според мен и четирите отбора са с абсолютно равни шансове.”