Академик Бултекс 99 записа важна победа като домакин срещу Спартак Плевен със 79:66. Така пловдивчани се изравниха с Рилски спортист за четвъртото мято в редовния сезон и предстои сериозна битка за него до края. 

С 14 точки и 10 борби най-полезен за успеха беше Питър Олисемека, а по 13 точки нанизаха Венелин Христов, Васил Бачев и Трой Франклин (9 асистенции). С 12 точки и 5 асистенции приключи Александър Груев.

За Спартак Иван Лилов отбеляза 24 точки (6 тройки), а 15 точки и 6 борби добави Константин Коев. Това обаче не помогна по никакъв начин на отбора му. А пловдивчани ще се борят до последно с Рилецо, като каузата им беше подпомогната от поражението на самоковлии на гости в София. 

Левски Лукойл разгроми гостуващия Рилски спортист с 40 точки разлика - 107:67. Интрига в двубоя нямаше, след като домакините поведоха с 33:15 още в средата на втората четвърт.

Столичани са лидери в класирането на НБЛ с 44 точки, а Рилски спортист е на пета позиция с 33.Седем играчи на Левски Лукойл записаха двуцифрен точков актив, като Христо Захариев завърши с 20 точки, 7 борби и 5 асистенции.

Рилски спортист беше без болния Евгени Хаджирусев и без Джейлън Дженкинс, който е с болки в кръста. Малик Диме завърши с 15 точки за гостите, но рано натрупа лични нарушения. 14 точки добави Мартин Маринов, а 12 - Антъни Гуджино.