„Не крием, че ЦСКА София е най-сериозният кандидат за участие в Адриатическата лига следващия сезона, ако Работнички Скопие не изпълни нашите условия”, това казва изпълнителният директор на надпреварата Роман Лисац цитиран от македонския вестник „Време”.

Най-влиятелната тройка в лигата – президентът Радован Лорбек, Лисац и спортният директор Йосип Билич ще посетят Скопие, за да се срещнат с шефовете на Работнички и с представители на Македонската федерация. Очаква се основна тема на разговорите да бъде включването на тима от Скопие в Адриатическата лига догодина. Общо 14 отбора мерят сили в лигата този сезон, като още не е ясно колко и кои биха били евентуалните нови членове, както и дали България и Македония са конкуренти за едно място в надпреварата при мъжете.

„Българите в момента имат силен отбор и мощен финансово спонсор, нещо, за което ние тепърва ще преговаряме с македонския представител”, са думите на Лисац пред „Време” и още: „Имаме желание Македония да влезе в нашата регионална лига, но ако гледате по-реално София не е кой знае колко по-далече от Скопие и за нас няма нищо страшно, ако ЦСКА бъде приет вместо Работнички.”

Според информацията въпросната делегация ще бъде сред зрителите на местното дерби между МЗТ Скопие и Струмица 2005 в зала „Яне Сандански”.

„Идваме в Скопие, за да видим на място какви условия може да осигури Работнички, ако влезе в лигата. Искаме да видим какъв е потенциалът на македонския отбор и с какъв бюджет разполага”, допълва Лисац пред вестника. Парите ще бъдат главната тема на предстоящия разговор с ръководството на Работнички, а Роман Лисац подчертава, че ще им трябва бюджет не по-малък от 1 милион евро и продължава: „Интересува ни Скопие като регионален център, за нас Битоля или Струмица, или някой друг град не са приемливи дестинации”.

Последните слухове от Адриатическата лига и условията, които представителите на надпреварата смятат да поставят на Работнички навяват на мисълта, че и Скопие не е градът, от който в момента се интересуват. Публична тайна е, че българският ЦСКА е готов на всичко, за да влезе в лигата, включително и бюджет на границата от 2 милиона евро, което го прави изключително атрактивен за шефовете на състезанието, пише още македонския „Време”.