Старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Александър Тодоров заяви след поражението от Левски като домакин със 70:73 точки, че реферите в срещата са толерирали американските състезатели в отбора на гостите.

„Вярно е, че беше драма. Вярно е, че накрая сами сме си виновни с нашето лошо нападение, за да загубим, въпреки че играхме отлично в защита. Поне аз не помня кога Левски за последен път е вкарал 73 точки. Не ни достигна това, че моите баскетболисти и особено Лилов, който е най-добрият играч в момента в България, да имат същото отношение като тези черните американци. Защото предполагам, че в България по-важно е да си черен и да удариш нарочно, и да биеш, и да удряш с лактите, и през цялото време да говориш със съдиите, и да не си наказан, а някой, който е ваш - българин и който играе добре, него може и да го бият. Е, това е. Предполагам, че трябва Рилски да има също четири чернокожи американци, за да може да се мери с Левски, защото с българи предполагам никой път няма да ни пуснат да бием”, заяви Ацо Тодоров и добави:

„За грубостите започна един техен играч. Може би е легенда, може би не знам какво е, но че може тук да бие деца по 20 години... Всички грубости започнаха от един играч и вие знаете кой е. Не искам да коментирам съдиите. Казва едно нещо, което виждам на всеки един мач, че Иван Лилов, Александър Груев и останалите българи, които са национали, които играят добре, нямат същия статус, като някои чернокожи американци. Това ви го казвам и повече няма да говоря за съдиите. Радойевич изигра първия си мач, дойде преди три дни и не играеше толкова много, но има време за Радойевич.”