Българската федерация по баскетбол има запазени около 200 билета за мачовете на мъжкия ни представителен тим на Европейското първенство в Полша.

„Билетите за първия мач на домакините срещу нас вече са продадени. Очакват между 6 и 10 хиляди туристи от Литва. Ние вече сме запазили 150-200 билета. Не знам дали ще може да я запълним. Съмнявам се дали ще могат да дойдат хора от България до там. Далече е, съответно скъпо. Надявам се обаче има доста хора, които работят и учат в Полша. В това отношение се чувствах малко кофти, защото една от дискусиите беше организацията на пристигащите фенове, а както разбирате ние сме от последните. Билетите са вече във федерация и всеки, който желае може още сега. В петък се прибрах и днес ще се видя с Иван Ценов, ще дискутираме този въпрос. При всички положения смятам, че трябва да направим нещо”, заяви генералният мениджър на националния ни състав Росен Барчовски след посещението си в Полша.

Барчовски сподели още, че се очаква селекционерът на тима ни Пини Гершон да наблюдава финалите в Националната баскетболна лига: „Очаквам Пини да пристигне, но не знам кога. Очакваше се Левски да е на финал и да има мач в София, но няма значение – ще има два в Правец. Днес ще вляза в контакт с Гершон и Ковалски, но не зная все още конкретно кога ще пристигнат.”

Колкото до развитието на полуфиналната серия между Левски и Черно море Росен Барвовски коментира:

„Изненадващо развитие на финала. Лично аз не си спомням да е имало в плейофите отбор с домакинско предимство да поведе с 2-0 и да загуби с 2-3. Имаше голяма доза психология в този мач. Трябва да бъде поздравен отборът на Варна, който изстрада много критики през сезона. С това отиване на финал донякъде измиха този срам. А Левски вървя възходящо, а сега ще е тежка мотивацията за третото място. Определено ЛукОйл е фаворит, но Черно море ще играе освободено и нищо чудно да вземат някой мач. Прогнозата ми е 3-0 или 3-1 за ЛукОйл, а за трето място, въпреки домакинското предимство на Левски, смятам че Рилски спортист има психологическо предимство.”