Организаторите на Световното първенство по волейбол в Полша поправиха допусната си грешка и промениха пълната програма на шампионата от 30 август до 21 септември. По-рано бе оповестено, че не Мексико, а Пуерто Рико попълва група C на Мондиала, където е България. Истината е, че  мексиканците ще спорят с родните национали като отбор №5 от зона НОРСЕКА (Цетрална и Северна Америка, и Карибски басейн), а пуерториканците са под №4 и отиват в поток D в Краков с Италия, САЩ, Иран, Франция и Белгия.

Заради грешката, която се появи на много места, включително полски сайтове за билети за Мондиала, се наложи и от Българската федерация по волейбол да имат разговори с организаторите на шампионата. Грешката вече е поправена и така след влизането на последните два тима, групите на Световното първенство по волейбол за мъже са:

Група А (Вроцлав): Полша, Аржентина, Сърбия, Австралия, Камерун, Венецуела;

Група Б (Катовице): Бразилия, Куба, Германия, Тунис, Корея, Финландия;

Група С (Гданск): БЪЛГАРИЯ, Русия, Канада, Египет, Китай, Мексико;

Група D (Краков): Италия, САЩ, Иран, Франция, Пуерто Рико, Белгия.

България стартира с мач срещу Мексико в Гданск на 1 септември от 17:30 часа българско време. Преди това в добре познатото на тима ни съоръжение „Ерго Арена” ще играят Русия и Канада от 14 часа, а след нашата среща ще излязат Китай и Египет от 21:15 часа. Избраниците на Пламен Константинов имат цели три ранни мача в Група С, а последният от таза първа фаза в Гданск е с Русия на 7 септември.Церемонията по откриването на Мондиала и двубоят Полша - Сърбия ще бъдена 30 август на Националния стадион във варшава, а от следващия ден стартиратистинските волейболни битки в 4 града: Вроцлав, Катовице, Гданск и Краков. В груповата фаза има два почивни дни, след това Лодз, Бидгош, Катовице и Влоцлав приемат втората фаза на Световното от 10 до 14 септември. Катовице и Лодз са домакин и на третата фаза от 16 до 18-ти, а финалите са на 20 и 21 септември в Катовице, докато в Лодз ще се мачовете от 5-то място. Големият финал за световната титла е на 21 септември от 21:15 часа.

Програма

Ето програма на мачовете от груповата фаза в Гданск, където е България:

1 септември:
14:00 часа Русия - Канада
17:30 часа Мексико – България
21:15 часа Китай – Египет

3 септември
14:00 часа България – Канада
17:30 часа Мексико – Китай
21:15 часа Египет – Русия

5 септември
14:00 часа Китай - България
17:30 часа Канада – Египет
21:15 часа Русия – Мексико

6 септември
14:00 часа България – Египет
17:30 часа Мексико – Канада
21:15 часа Китай – русия

7 септември
14 часа Египет – Мексико
17:30 часа Канада – Китай
21:15 часа Русия – България