Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов се яви на пресконференцията след поражението с 2:3 гейма от Канада. Треньорът разкритикува поведението на волейболистите си в тайбрека, обявявайки, че поражението се дължи на психологическия срив.

„Трикольорите” бяха много близо до успеха. „Лъвовете“ водеха с 2:1 гейма и имаха аванс от 23:20 в четвъртия, но с удивителна серия „кленовите листа“ взеха частта с 26:24, а в тайбрека бяха категорични – 8:15.

„В началото сякаш контролирахме мача, но канадците се върнаха в двубоя, а ключовият момент беше четвъртият гейм. Съперникът ни атакуваше добре срещу нас и ни затрудняваха със сервиса си, а ние не можехме да противодействаме. Опитахме се да затворим мача, но след като водехме с три точки, загубихме поредица от четири”, сподели Пламен Константинов.

„Мисля, че загубихме петата част психологически. Нямахме достатъчно време, за да се върнем и моите волейболисти най-вероятно мислеха още за изгубения предишен гейм. Видях го изписано на лицата им след четвъртата част, а това беше критичният момент за моя отбор”, каза още селекционерът.

„Изглеждаше, че са загубили вяра в победата. Ще се опитаме да отстраним грешките си и гледаме към следващите мачове”, допълни Пламен Константинов.

Треньорът на България не се яви на пресконференцията след първия мач в Полша, успех с 3:0 над Мексико.

България ще се изправи срещу Китай в третия си двубой от Група C на Световното първенство, което се провежда в Полша. Мачът е на 5 септември, петък, от 14.00 часа. Двубоят ще се предава по телевизия Диема и в сайта Gong.bg.