Волейболният ни национал Цветан Соколов заяви, че се чувства добре от факта, че работи заедно с Владимир Николов. Диагоналът обясни, че учи много от далеч по-опитния си колега по време на трениривките.

„По-спокойно е, не знам на какво се дължи. Мотивирани сме да дадем максимума, защото знаем, че едно добро класиране ще ни изведе много напред. Мисля, че не ни е разклатено самочувствието, защото това ни мотивира да се представим добре сега. Мисля, че с победите ни идва и самочувствието“, започна Соколов.

„Работи се много добре с Константинов. Аз говорих с него, за да разбера какво иска от мен. Помолих го да наблегнем на неща, в които не съм сигурен. През тази година това е сервисът. Много лесно се общува с Константинов“, каза още Соколов.

Волейболни национали

източник: Инес Павлова, Gong.bg

„Мисля, че съм пета година в Италия и исках вече да разнообразя. Избрах Турция, това е едно от силните първенства. Предизвикателство е пред мен. Халкбанк е силен отбор. Надявам се да науча нещо ново. Не знаех кой ще е треньор, но мисля, че с този отбор, с който ще бъдем, има какво да науча. Всички са млади“, сподели диагоналът.

Колкото до възможността да работи с Владо Николов, Соколов обясни: „За мен всяка тренировка е мотивация. Това, че тренирам с Владо е в мой плюс, защото мога да уча много от него, той ми е пример и с много по-голям опит от мен“.

Волейболни национали

източник: Инес Павлова, Gong.bg

На свой ред, самият Николов обясни: „Нивото, което искам да имам може никога да не го достигна, но предполагам, че след 20 дни трябва да съм на ниво, такова, че да не ме е срам. Сега освен другото, трябва да пазя и режим. Не съм напускал отбора. Преди 10 дни не съм правил медийни финтове, като казах, че тренирам за здраве. Но тогава трябваше да се види дали тялото ми ще издържи. Напрежение не съм усещал преди. Хората са доста по-мотивирани. Сега не ми е странно Пламен Константинов да ми е треньор. Той е от най-добрите треньори, доказа се. Сигурно преди 5-6 години щеше да ми бъде странно. Ако сега ми се каже, че след 5-6 години ще съм треньор, няма да ми е странно. Аз разбирам от волейбол.“

Волейболни национали

източник: Инес Павлова, Gong.bg