Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов подлага на сериозни физически натоварвания играчите един месец преди Световното първенство. Над 30 минути бившият капитан обстрелва лично от сервис-машината част от своите избраници преди да повтори същото малко по-късно при заниманието с другата половина национали.

В Арена Ботевград първо тренира така наречената Б-група, съставена от Андрей Жеков, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Мирослав Градинаров, Владимир Николов, Цветан Соколов и Теодор Салпаров.

Всяко едно движение по време на тренировките се заснема и след това анализира.

Пламен Константинов

източник: Инес Павлова, Gong.bg

Пламен Константинов

източник: Инес Павлова, Gong.bg

„Правим много физика и затова за волейболни неща не мога да говоря. Ще има повече яснота след първите контроли с Белгия след седмица“, коментира капитанът на България Тодор Алексиев, който не скри: „След треньорската смяна нещата са по-спокойни. Вървим във възходяща насока. Има повече усмивки в тима. Правим добра и стабилна основа за Световното, но не искам да правя коментари и прогнози относно представянето ни. След добрите ни години, при една-две загуби цялото напрежение се стовари върху нас, което ни потисна. Владимир Николов и Андрей Жеков винаги са били и ще бъдат част от Националния отбор. Те не са нови и се надявам техният опит да ни от полза на Мондиала“.

Пламен Константинов

източник: Инес Павлова, Gong.bg