Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Сеферинов беше изключително доволен от трите победи на момичетата в първия турнир от световното Гран При в Аржентина. Опитният специалист похвали силния колектив на българския тим.

"Доволен съм от крайния резултат, защото спечелихме турнир с равностойни на нашия отбор съперници. Доволен съм от всички както и това, че опитните Ева Янева, Мария Филипова и Емилия Николова съумяха да запазят дух и да се доверят на младите Гергана Димитрова и Мирослава Паскова, както и на Виктория Григорова, Вероника Бежандолска."

"Тези три победи дават увереност, че въпреки липсата на основни състезателки отборът е жив. Колективната воля за победа е главният фактор на този отбор, който опитва да се докаже и да се бори със силни съперници."

"В интерес на истината лично аз не очаквах, че ще бием и в трите мача. В това състояние на тима се представихме доста успешно и единственото нещо, което ще се постарая, е да опитаме да вдигнем оборотите, защото остават броени дни до финалите във Варна."

"Ще хвърлим всички усилия да спечелим у нас, което ще е трамплин догодина в Гран При да се конкурираме с най-силните в света. Не съм доволен, че допускахме груби грешки. Да, не може без да се греши, но имаше моменти, които не трябва да са повтарят - грешки от сервис, игра в защита при леки топки заради неизпълнение на указания."

"В Чехия ни чака нов тежък турнир, но се надявам да вземем поне две победи, които да дадат още повече увереност на момичетата за Варна", коментира Сеферинов пред официалния сайт на БФВолейбол.