Олимпийският шампион Дмитрий Илиних няма да може да играе за сборния отбор на Русия по волейбол на квалификационния турнир за олимпиадата в Рио де Жанейро, който ще се проведе в началото на януари в Берлин, съобщи руски спортен вестник.

28-годишният волейболист на "Газпром-Югра" се е сбил в нощен клуб в Сургута, където е отишъл заедно със своя съотборник Павел Зайцев.
"Имам счупено ребро и лицева кост, имам и мозъчно сътресение. Надявам се след една седмица да ме изпишат. До новогодишните празници ще отида в Москва за допълнително изследване", каза олимпийският шампион Дмитрий Илиних пред руски журналист.

Волейболният клуб "Газпром-Югра" разясни ситуацията с Илиних и Зайцев в официално съобщение: "След мача с Белогорие играчите Илиних и Зайцев са нарушили спортния режим, в резултат на което е станал бой с група неустановени лица. Пострадалите не са се обърнали в полицията със съответното заявление. Поради тази причина клубът не публикува оперативно информация за инцидента, опитвайки се да огради своите играчи от публично внимание".

Квалификационният турнир по волейбол за мъже за летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година ще се състои от 5 до 10 януари в Берлин. Сборният отбор на Русия е в група "Б" заедно с отборите на България, Франция и Финландия./БТА