Пламен Константинов е новият треньор на българския национален отбор по волейбол. Това решение напълно единодушно бе прието на заседанието на Управителния съвет на БФВолейбол. Членовете на Управителния съвет официално приеха оставката на досегашния старши треньор Камило Плачи и избраха за негов наследник бившия капитан на България и сега треньор на Губерния Нижний Новгород. 

Мъж на годината за 2009-а година ще бъде старши треньор на волейболистите ни на предстоящото Световно първенство в Полша. 

Пред Гонг Пламен Константинов сподели, че целта пред него сега е Световното първенство, а в по-дългосрочен план ще се мисли по-късно. Константинов е получил разрешение от ръководството на клубния си тим да преговаря за договор само до Световното първенство, а за удължаване ще се мисли на следващ етап. 

Бившият посрещач няма да прави драстични промени в тима, а само да добави качество в щаба. 

Желанието на Константинов е и в националния отбор негов помощник аналитик да бъде италианецът Алесандро Пироли, с когото работи в Губерния. Останалите италиански специалисти в щаба на Камило Плачи, както и статистикът ще останат на постовете си до Световното първенство. Мениджър на тима ни остава Владимир Николов.