"Надявам се любителите на волейбола в Триест да станат свидетели на добър волейбол и да не ги разочароваме", заяви селекционерът на женския национален отбор по волейбол Владимир Кузюткин преди началото на Световното първенство в Италия.

"Проведохме една наистина добра подготовка в последните три месеца, като имам предвид спечелването на някои важни турнири. За съжаление, изгубихме една от най-добрите ни волейболистки няколко дни преди началото на Световното. Става въпрос за Ева Янева, която има контузия", каза днес Кузюткин, цитиран от официалния сайт на БФ Волейбол.

"Относно мачовете, които ни предстоят тук, първо бих искал да поздравя своите колеги и да им пожелая успех. Надявам се любителите на волейбола в Триест да станат свидетели на добър волейбол и да не ги разочароваме. Именно това е и нашата цел – да покажем качествен волейбол и да продължим в същия дух, който демонстрирахме в последните турнири. Смятам, че всички отбори тук са силни, но моят личен фаворит е отборът на Бразилия", допълни той.

От своя страна треньорът на Бразилия Зе Роберто пък прие думите на Кузюткин като начало на волейболната битка (бел.авт. България и Бразилия играят утре своя първи мач в група Б от 21:00 часа българско време) и посочи България като свои фаворит за спечелването на титлата: "Разбира се, че моят фаворит пък е България", отвърна с усмивка Зе Роберто. "Групата ни в Триест е много трудна, но смятам, че сме в добра форма. За нашия тим е чест да бъде тук и очакваме с нетърпение шампионатът да започне".