Селекционерът на женския национален тим по волейбол Иван Сеферинов заяви, че тимът ни е бил пренавит и допуснал много грешки при загубата от Полша.

Съставът не успя да се класира за финала във втора група на Световното Гран При, след като отстъпи с 1:3 гейма в зала „Конгресна“ във Варна.

"Получи се един вид пренавиване на състезателките. Направихме страшно много грешки в посрещане. От там дойде слабото ни нападение, а да не говорим, че началният ни удар бе посредствен и направихме грешки от 10 сервиса. А толкова много не можем да си позволим, максимум трябва да се загубят 2-3 начални удара", сподели треньорът.

„Надявам се, че в мача за 3-4 място срещу Пуерто Рико момичетата ще играят много по-освободено и на всяка цена ще търсим победата. Съжалявам най-вече за тези състезателки, които са пред отказване. Те дадоха всичко възможно от себе си и това е реалният резултат. Не мога да им се сърдя, точно обратното - мога само да им благодаря за всичко, което направиха досега", завърши Сеферинов пред официалния сайт на федерацията по волейбол.