Женският национален отбор на България по волейбол направи още една стъпка към класиране на Евроволей 2017 в Азербайджан и Грузия.

Възпитаничките на селекционера Иван Сеферинов постигнаха четвърта победа в група "Е", след като снощи надиграха Черна гора с 3:1 (26:28, 25:11, 25:12, 25:18) гейма в многофункционалната зала в румънския град Пятра Нямц.

"Доволен съм от победата, въпреки че загубихме първия гейм. За нас беше важен крайният резултат - чиста победа за три точки. Бях малко поизнервен и накрая, защото продължавахме да допускаме по една-две поредни грешки. Ако играехме както трябва втората и третата част трябваше да завършат с под 10 точки за Черна гора", заяви след двубоя селекционерът на тим Иван Сеферинов:

"В началото на мача имаше момент на подценяване и объркване, имаше изтърваване на нерви. Загубихме този гейм основно, защото след 20-та точка допуснахме директни точки от сервис и загубихме два начални удара. В следващите два мача ще играем също за победи, но ще завъртя и останалите момичета в играта. Математически сме на европейското първенство, но ще се опитаме да постигнем победи и то убедителни", добави Сеферинов.

Ето и какво заяви след двубоя капитанът на тима Елица Василева, която реализира 12 точки за успеха: "Направихме това, което беше нужно - бихме категорично и взехме трите точки. Важен е резултатът. Не бих казала, че имаше нерви, просто някои ситуации бяха доста нерешителни за нас. Три точки са три точки и математически сме вече на европейското. Другите два мача пак ще играем за победи, но ще ни е по-леко."

Днес от 19.45 часа България излиза срещу Швейцария във втория си мач в Пятра Нямц.