Женският национален отбор на България по волейбол до 23 години допусна загуба в първия си мач на световното първенство в Анкара (Турция). Националките отстъпиха с 0:3 (23:25, 20:25, 19:25) гейма пред Италия в мач от предварителна група "А".

В първия гейм българките се опитаха да противодействат, като поддържаха равностойна игра почти до самия край, но в крайна сметка съперничките надделяха във важния момент с минимална разлика от две точки. Впоследствие италианките доминираха, като диктуваха играта. Селекционерът на България Атанас Лазаров потърси смени, но и това не помогна на националките. 

Най-резултатна за Италия беше София Додорико с 15 точки. За България се отличиха Силвана Чаушева с 10 точки и Гергана Димитрова с 8 точки.

"Играхме добре днес, но направихме грешки при контраатаките. Искам да поздравя както Италия, така и моите състезателки", коментира селекционерът на България Атанас Лазаров.

"Мачът беше много тежък за нас, но ние ще се борим до последно", добави капитанката Петя Баракова. Във втория си мач България излиза срещу тима на Колумбия утре от 14:00 часа българско време.