България записа втора победа в група А на Европейската лига по волейбол при мъжете. След трудния успех вчера срещу Дания с 3:2 гейма, днес трикольорите бяха категорични срещу Албания и спечелиха чиста победа с 3:0 гейма.

Треньорът на България Мирослав Живков направи две промени в стартовия състав на националите в сравнение с вчерашния мач срещу Дания. За България срещата започнаха Мартин Атанасов, Георги Манчев започна на мястото на Добромир Димитров, Велизар Чернокожев, Иван Латунов, Златко Кьосев, Николай Къртев на мястото на Красимир Георгиев и либеро Добромир Иванов. Мачът започна равностойно с четири изравнявания на резултата, след което националите ни поведоха с 2 точки. След ново равенство при 7:7 българите водеха при първото техническо прекъсване с 8:7. С отлична игра националите ни успяха да поведат с 4 точки при 13:9, а при второто техническо прекъсване водеха с 16:12. България показа отлична игра на блокада и започна да трупа преднина и заслужено спечели първата част с 25:17.

След две равенства в началото на втория гейм чрез отлична игра България успя да поведе с 5:2, а при първото техническо прекъсване водеше с 8:5. Добрата игра на България продължи и тимът ни започна да трупа преднина, която с точка на Велизар Чернокожев от начален удар стана 6 точки при второто техническо прекъсване - 16:10. До края на втората част момчетата на Мирослав Живков бяха безкомпромисни и спечелиха втория гейм с 25:17.

Албания започна по-добре третата част и успя да поведе с 3 точки при 5:2. При първото техническо прекъсване те водеха с 8:4. След 8:5 за Албания на сервиз за България застана Георги Манчев, който максимално затрудни символичните домакини при посрещането, а с отлична игра на мрежата националите ни не само изравниха при 8:8, но и поведоха в резултата. След равенство при 9:9 България успя да реализира 6 поредни точки и поведе с 15:9, а при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:11 за националите ни. Българите показаха страхотна игра до края на третата част и я спечелиха категорично с 25:15 и съответно мача с 3:0 гейма.

След първите четири срещи в групата Македония и България са с по две победи, докато Дания и Албания са без спечелен мач.

В последния ден от турнира утре в 15.00 часа играят Дания и Албания, а България се изправя от 18.00 часа срещу Македония./БТА