Българският национален отбор за жени до 23 години записа първа победа на Световното първенство в Анкара, пише volleyball.bg.

Нашите момичета надиграха Колумбия с 3:0 (25:22, 25:17, 30:28) във втория си мач от предварителна Група А. Най-оспорван и интересен се оказа последният трети гейм, в който състезателките на Атанас Лазаров отразиха три геймбола, преди да затворят срещата с 3:0 след 30:28 в тази част.

Най-резултатна за представителния ни тим бе диагоналът Силвана Чаушева със 17 точки. Толкова реализира и Аманда Конео от Колумбия. Много силен мач за българките изигра и централният блокировач Мира Тодорова, която добави 12 точки. Мирослава Паскова и Гергана Димитрова също се представиха на високо ниво и завършиха съответно с по 12 и 11 точки.

Така младите "лъвици" спечелиха първи три точки. Припомняме, че родните волейболистки започнаха турнира с поражение от Италия с 0:3. 

В останалите две срещи от този поток на надпреварата, които са по-късно днес, Бразилия излиза срещу Египет, а домакинът Турция ще се сблъска с Италия.

В третия си мач в южната ни съседка, който е в сряда, България се изправя срещу Египет. Двубоят по програма трябва да започне в 16:30 часа.