Българският национален отбор по волейбол за мъже загуби от  Франция с 1:3 /21:25, 22:25, 25:23, 22:25/ в приятелска среща,  играна пред около 400 зрители в "Арена Ботевград". Срещата продължи 2 часа и 10 минути, като срещата бе  прекъсната за повече от 15 минути поради токов удар в залата.

Утре, петък, от 17,30 часа българският национален отбор ще  играе приятелска среща със световния шампион Бразилия, също в  "Арена Ботевград". Селекционерът на българския национален отбор Пламен  

Константинов заложи на следния стартов състав: Андрей Жеков,  Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Теодор Тодоров и Виктор Йосифов, либеро - Теодор Салпаров.

Първият гейм започна отлично за българските волейболисти,  които поведоха с 8:4. След това обаче последва отпускане и серия от лоши сервиси, в резултат на което гостите не само че  изравниха, а и поведоха с 16:14. Французите понатрупаха  самочувствие и успяха да се откъснат при 23:19. Пламен  Константинов пусна на площадката Тодор Скримов, но това не  помогна и Франция спечели първия гейм с 25:21.

Вторият гейм започна по-равностойно, но в последствие Франция натрупа аванс от четири точки и се откъсна при 16:12. Отлични  впечатления остави Бенжамин Тонюти, който затрудняваше  българските национали и с прецизния си сервис. Момчетата на  Пламен Константинов направиха опит да се върнат в гейма, но  "петлите" не позволиха и поведоха с 2:0 след 25:22.

В третата част Пламен Константинов предприе две промени с  включването на Мирослав Градинаров и на Светослав Гоцев на  мястото на Тодор Алексиев и на Виктор Йосифов. Въпреки това  обаче Франция продължаваше да играе по-добре и поддържаше аванс  от 2-3 точки. И когато заплахата резултатът да стане 0:3 ставаше все по-голяма реалност, българските волейболисти се  мобилизираха и успяха да намалят изоставането си на 1:2 след  25:23.

 При 8:7 за България в четвъртата част в залата половината от  осветлението изгасна заради токов удар и се наложи 15 минути  прекъсване. Паузата се отрази позитивно на българските момчета,  които направиха 16:13 и гледаха към тайбрека. Французите обаче  успяха да обърнат развоя и да поведат с 21:19. Аванс, който  задържаха докрай, за да триумфират в контролата.  

Най-резултатен в мача бе Цветан Соколов, който реализира 24  точки. За Франция 12 точки направи Ървин Нгапет./БТА