„Българският” Амкар не успя да сътвори чудото срещу Фулъм и загуби гостуването си с 1:3 в първата среща от плейофите на Лига Европа. Отборът от Перм дебютира с този двубой в евротурнирите, а след седмица момчетата на Димитър Димитров – Херо ще приемат на свой терен английския тим, което най-вероятно ще е и последният им мач, поне за този сезон.

Българите Георги Пеев, Мартин Кушев и Захари Сираков започнаха като титуляри срещата и останаха до самия й край на терена. В 67-та още един техен сънародник влезе в игра за руския отбор – Димитър Телкийски.

Руският тим бе съкрушен с гол още в началните минути. Само 4 минути след първия съдийски сигнал, Джонсън откри за Фулъм. В 49-та минута капитанът на Амкар – Мартин Кушев, имаше чудесен шанс да изравни, но ударът му от границата на наказателното поле бе отразен от стража на домакините.

Само 60 секунди по-късно сметката на домакините бе удвоена. Демпси прати топката в мрежата на съперника с изстрел отдалеч. В 74-та обаче Амкар бе съкрушен тотално след 3:0.

Въпреки това гостите от Русия успяха да върнат едно попадение. В 77-та минута Виталий Гришин оформи крайното 3:1, което почти сигурно след реванша ще изпрати Фулъм в групите на Лига Европа, а „българския” Амкар отново в Русия, за да чака следващия си шанс за големите турнири.