Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев говори за Гонг в деня на двубоя срещу Валенсия и малко след обяда си с Фабио Капело. босът на разградчани сподели очакванията си за двубоя с испанците и каза какви са мечтите му.

Г-н Домусчиев, каква е тръпката преди поредния мач в Европа?

- Тръпката е същата, каквато е преди всеки един мач на националния стадион. Най-голямото ми притеснение е да не разочароваме хилядите привърженици, които ще са на стадиона. Това е една от основните причини да искам да се представим на ниво.

Удовлетворен ли сте, че провинциален отбор успя да напълни стадион „Васил Левски“, да кажем, на на 99% заради някои блокирани места?

Предполагам, че и тези редове ще се запълнят. На нашите стадиони и особено тези, които не са под наш контрол, винаги има пробиви. Може да влязат хора, които нямат билети или с фалшиви такива. Предполагам, че стадионът ще е 100% пълен. Продажбите са за 42 500 зрители, но предполагам, че ще са малко повече.

Мечтал ли сте за това? Да напълните стадиона.

Мечтал съм го, но честно казано чак до там не са се простирали мечтите ми. Преди година въобще не съм мислил, че може да имаме толкова хора на наш мач. Винаги съм искал да върнем хората на трибуните. Да има деца, възрастни хора, майки, семейства. Това, което правим в Разград, да се мащабира на националния стадион и всички стадиони в страната. Това ми е мечта. Да се надяваме, че както днес тя се сбъдва на „Васил Левски“, така ще се случи и по другите стадиони в България. Говоря не само на мачове на Лудогорец, а на мачове и на другите клубове.

Това ли е най-голямата победа на Лудогорец?

За мен това е най-голямата победа. Аз помня от детството ми, когато ходихме по стадионите. Майка ми и баща ми, въпреки че са предпазливи и консервативни хора, ме пускаха сам да отида на стадиона и не са имали притеснение. Това е победата. Да видиш нормални хора на стадиона, които да подкрепят българския футбол, да отиват с желание, да нямат търпение за мача. Виждате колко по-рано се продадоха билетите. Както съм казвал - нашата инвестиция искаме да възродим българския футбол. Това е едно от нещата, които сме си поставили за цел.

Ако погледнем чисто бизнес към нещата, може ли да кажем, че с приходите от Лацио и Валенсия могат да бъдат закупени качествени футболисти?

Не. Не съм гледал нещата по този начин – тук ще вземем едни пари и ще купим еди кой си. Точно обратното. Всяка една стотинка, от тези мачове и дай боже някоя изгодна продажба, предпочитам да инвестирам в стадиона в Разград и в школата, защото имаме още много идеи. Ние ще продължим с нашата политика за умерено харчене. Нямаме намерение да даваме милиони. Както през тези 2-3 години сме вземали играчи на добри цени и може да продаваме на по-високи, ще останем консервативни в това отношение. Много клубове, от тази си своя трансферна политика в Европа, стигнаха загуба и до фалит. По-добре да инвестираме в школа и база.

Имахте обяд с Фабио Капело. Какво ви каза, даде ли ви интересни съвети?

Много интересни неща ми каза. Няма как да сложа приоритет, кое е най-важното. За всичко, което ме интересуваше, си каза своето мнение. Довечера ще седне при нас на стадиона и ще имаме възможност да поговорим още. Изключително доволен съм от този обяд. Капело е един изключително интелигентен - най-вече човек, а след това треньор и мениджър. Направи ми впечатление, че не се е възгордял, нормален и човечен е. От такива хора футболът може само да спечели.

Все пак нещо конкретно, което ви е казал, дори като забележка?

Най-интересното е, че много неща, които ние правим и мислим, се препокриват с това, което той изказва като мнение и като виждане за развитието на един клуб. Визията ни е правилна и трябва да продължаваме напред.

Ако се върнем към мача с Валенсия, има ли притеснения относно наказани, контузени и болни ваши играчи?

За съжаление това е едно от големите ми притеснения. Имаме футболисти с температура, с изострени синузит, наказани играчи. Да се надяваме, че момчетата, които ще излязат на терена, ще се справят. Така е във футбола. Няма как винаги на 100% всичко да е наред. Трябва да проявим характер.

Очакванията за мача като резултат и игра?

Знаете, че ние винаги играем за победа. Пожелавам успех на момчетата и това са ми мечтите. Дай боже да се сбъднат.