В доста променен вид Реал Мадрид успя да си тръгне само с 0:0 от гостуването на третодизионния Олимпик де Шатива в 1/16-финалите за Купата на Краля. Наставникът на „белия балет“ Карло Анчелоти реши да заложи на доста подмладен състав, след като така или иначе не можеше да разчита на двамата си играчи във форма – Кристиано Роналдо (наказание заради натрупани картони) и Гарет Бейл (който е болен от грип).

Във всеки от последните си четири мача във всички турнири мадридчани неизменно реализираха поне по 4 гола, ала ротациите на италианеца очевидно намалиха огневата мощ на отявлените фаворити в сблъсъка с Олимпик.

На „Естадио Ла Мурта“ като титуляри излязоха обещаващите таланти Алваро Мората и Хесе Родригес, а за партньор на Серхио Рамос в центъра на отбраната бе поставен 23-годишния Хосе Игнасио Фернандес-Начо. Двойката опорни халфове бе Каземиро-Ияраменди, докато Дани Карвахал започна като десен бек, а обичайният избор за този пости – Алваро Арбелоа – като ляв.

Преди началния съдийски сигнал двата отбора се събраха около централния кръг, където с минута мълчание отдадоха почит на отишлия си преди дни Нелсън Мандела.

Още от първите минути домакините правеха всичко възможно, за да накъсват играта, докато Реал така и не успя да превключи на познатата скорост. Логично началото на двубоя не бе най-обещаващото, а първият шут дойде чак в 24-ата минута. Тогава Анхел Ди Мария изведе Каземиро на удобна позиция, но вратарят Франсис парира изстрела с глава на бразилеца. Малко по-късно пред аржентинското крило се откри изгодна ситуация, но ударът му прелетя далеч над целта.

В самия край на полувремето и Олимпик показа зъби, след като Кике Алкасар направи нелош пробив към вратата на Икер Касияс, но финалният му шут бе доста неточен и не застраши ветерана.

След паузата Анчелоти опита да потърси победата, като вкара Марсело и Бензема на местата на Арбелоа и Ди Мария, ала ходът му не сполучи.

Един от добрите шансове през втората част се откри пред Иско в 56-ата минута, но изстрелът на испанеца премина на сантиметри покрай целта. Минутки по-късно отново плеймейкърът застраши Франсис, след като получи хубав пас от Марсело, ала вратарят на домакините спаси.

Към средата на полувремето Олимпик отново погледна към противниковата врата, като след изпълнение на ъглов удар Денис с глава опита да притесни Касияс, но и той не намери рамката.

Четвърт час преди края Хесе бе близо до гола, но изстрелът на младока прелетя в аут точно до сглобката. Десет минути преди края Бензема пропиля най-изгодното положение, след като Хесе го намери с отличен пас, но французинът заложи на силата и прати топката над гредата.

Така Реал не успя да вземе аванс преди реванша, който ще бъде на 18 декември от 22,30 часа българско време.

Още резултати от 1/16-финалите за Купата на Краля:

Хирона - Хетафе 1:1

(1:0 Тимор 15'; 1:1 Марика 37')

Селта Виго - Атлетик Билбао 1:0

(1:0 Мина 71')

Рекреативо Уелва - Леванте 1:0

(1:0 Перера 89')