До края на календарната 2013-а година Барселона няма да може да разчита на супернападателя си Лионел Меси. Четирикратният носител на „Златната топка“, който получи травма по време на мача с Бетис (4:1), страда от разкъсване на мускулни влакна на бедрения мускул на левия крак. Това показаха проведените днес обстойни медицински прегледи, а предварителните прогнози са, че дребничкият аржентинец ще бъде аут между 6 и 8 седмици. Така на практика, Барса няма да може да разчита на Меси до края на календарната година.

От клуба обявиха, че първият етап от възстановяването на каталунската звезда ще протече в Барселона, а втората част ще бъде в Буенос Айрес.

На свой ред изчисленията показват, че евентуално аржентинецът ще може да се завърне в игра за тима от „Камп Ноу“ за значимoто гостуване на Атлетико Мадрид, което е планирано за 12 януари. Преди това, най-вероятно, Меси ще изпусне двубоя с Виляреал.

Припомняме, че определяният за един от най-добрите играчи в света Меси не се намира в особено добър период в кариерата си. Той получи последната си травма в края на септември, когато получи удар по сухожилие в десния крак. Заради нея нападателят пропусна два мача на Барселона, а след това и още един, като предпазна мярка. След това Меси имаше и проблем с хематом в задния бедрен мускул.