Реал Мадрид се наложи с минималното 1:0 при гостуването си на Гранада в последния мач от втория кръг на Примера дивисион.

"Белите" стигнаха до победа с един гол и в първия кръг, и в понеделник вечер на "Естадио Нуево Лос Карменес" също не се нуждаеше от много, за да вземе трите точки.

Единственото попадение падна рано в срещата, и въпреки че имаше почти две дузини удари към вратата, Реал така и не намери целта отново. В рамката на "кралския клуб" отново бе предпочетен Диего Лопес, и стражът се отблагодари, като спаси отлични ситуации за Гранада да изненада именития си противник.

ВИДЕО: Реал вкара рано и изклати спокойно Гранада

В 10-та минута, защитата на домакините остави зад гърба си и Кристиано Роналдо, и Карим Бензема, и двамата се измъкнаха от засадата. Роналдо пое центрирането на Анхел Ди Мария, но топката му избяга, само за да падне на крака на френския му съотборник, който не се поколеба и стреля, абсолютно непокрит, в мрежата за 0:1.

В 15-та минута Месут Йозил прати отново кълбото зад Роберто, но попадението бе отменено от арбитъра Хавиер Естрада.

Една от най-добрите възможности пред Гранада се откри в 19-та минута, пред Юсеф Ел-Араби, но именно тук Диего Лопес спаси вратата на Реал.

Мадридчани продължиха да контролират топката и играта, но така и не стигнаха до повече голове.

Гранада пък имаше и претенции за дузпа, в 57-та минута, когато топката се спря в Алваро Арбелоа, и домакините претендираха, че се е отклонила не от гърдите му, а от ръката.

Това даде лек импулс на двубоя, и Иско и Роналдо имаха няколко добри пробива в оставащия половин час, но не успяха да се разпишат.

По този начин Реал е с пълен актив от шест точки след първите два кръга, макар и с минимални победи, докато Гранада е с победа и загуба.

В следващия кръг, Реал приема Атлетик Билбао, а Гранада гостува на Селта Виго.