С два гола в последните 12 минути, Реал Мадрид изкопчи 2:2 при гостуването си на Олимпик Лион в контрола. Срещата на „Стад Жерлан“ бе интересно зрелище, като домакините бяха на път да разочароват Карло Анчелоти във втория му мач начело на Реал.

Клемен Гарние и Лисандро Лопес се разписаха за Лион, за да дадат добър аванс на френския тим след малко повече от час игра. Алваро Мората от дузпа и Касемиро обаче успяха да изравнят в заключителните минути, за да спасят от загуба своя тим.

Лион, който води подготовка доста по-отдавна от Реал, бе в доста по-добра форма, което се видя на терена. Диего Лопес имаше работа още от първата минута на приятелския мач, докато един-единствен удар на Кристиано Роналдо бе най-любопитното пред другата врата в първия четвърт час.

ВИДЕО: Реал се измъкна сух от Лион, след 2:2

източник: Gulliver/Getty Images

Алекзандър Лаказет успя да промуши едно ниско центриране до Грение, който от воле преодоля Диего Лопес за 1:0.

Анхел Ди Мария за малко да върне веднага попадението, и като цяло аржентинецът бе в основата на по-интересните ситуации пред вратата на Лион през първото полувреме.

След почивката играта продължи оспорвано, а Лаказет и Ди Мария продължиха да се изявяват за своите отбори. Именно Лаказет свали с глава центриране на Гаел Даник за Лисандро Лопес, за когото остана лесното – да прати топката покрай стража на Реал Мадрид за втори път в мача, в 62-та минута.

Роналдо, който почти не се забелязваше на терена, бе заменен малко по-късно. В 78-та минута Денис Черишев бе повален в пеналта от Фарес Балули, и Алваро Мората намали от дузпа. Реал натисна сериозно в последните 10 минути, и накрая Касемиро оползотвори усилията, като засече с глава центриране от корнер на Ди Мария, за 2:2.

На 27 юли, за Реал и Анчелоти предстои още по-сериозно изпитание – мач с бившия тим на Карло Анчелоти Пари Сен Жермен в Гьотеборг.