Тито Виланова е напуснал поста на старши треньор на Барселона, информираха вкупом всички испански медии. Причината се крие в последните изследвания, които треньорът си направи и които са показали, че болестта му се е възобновила.

Според каталунския вестник "Ла Вангуардиа" Тито е подал оставката си тази сутрин, след като е научил резултатите от медицинските прегледи.

В 21.30 часа българско време президентът на Барселона Сандро Росей и спортният директор Андони Субисарета ще дадат извънредна пресконференция, в която ще обявят подробности.

В края на 2011 година на Виланова бе открит тумор на паротидната жлеза на гърлото, който бе премахнат с операция. Година по-късно обаче раковото заболяване се възобнови за първи път и Виланова отново претърпя операция. В началото на тази година на няколко пъти испанецът бе в Ню Йорк, където се подлагаше на лъчетерапия и химиотерапия. Въпреки това Виланова остана треньор на Барса, а при отсъствието му отборът бе воден от помощника Жорди Роура.

След като е научил, че заболяването му е възобновено за втори път, треньорът е решил да напусне Барселона и да се съсредоточи върху лечението си.

Според „АС“ временно наставник на каталунците ще бъде новият член на треньорския екип Жоан Франсеск Ферер – Руби, който дойде от Жирона.