Григор Димитров не успя да сътвори изненадата на Ролан Гарос. Българинът не намери начин да се противопостави на световния номер 1 Новак Джокович и загуби мача си от третия кръг в Париж с 2:6, 2:6 и 6:3.

Григор Димитров се оказваше догонващ при разиграванията и не съумя в нито един момент от мача да подходи към атака, за да затрудни опонента си. Увереността и самочувствието липсваха в този мач на българина, за разлика от триумфа му над Джокович на Мастърса в Мадрид преди няколко седмици.

Независимо от поражението, в четвъртък хасковлията записа пореден рекорд за историята на родния тенис. Григор Димитров се превърна в първия българин стигал до този етап на турнир от Големия шлем. Освен това, с представянето си той спечели 60 хиляди евро и 90 точки за ранглистата.

Физиотерапевтът се наложи да окаже помощ на 26-я в света в края на втория сет, който получи болка в дясното рамо.

Двубоят не започна добре за българина, който бе пробит още в първия гейм, а след това Новак Джокович затвърди за 2:0 гейма. При 3:1 последва втори пробив в полза на сърбина за 4:1, а затвърждаването му (5:1) почти реши изхода от този сет, който световният номер 1 взе с 6:2 след 33 минути на корта.

Вторият сет започна след много труден гейм за Гришо, и 3 шанса за пробив на Джокович, но все пак българинът успя да го вземе за 1:0. Последва бърз гейм за сърбина - 1:1 и също толкова светкавичен пробив на нула за Ноле за 2:1 и 3:1. След двойна грешка българинът подари и петия гейм на опонента си, който поведе убедително с 4:1 и взе втората част отново с 6:2.

Третият сет започна по идентичен начин с първия. Новак Джокович направи бърз пробив на нула за 1:0, а след това и втори за 4:1 След няколко много добри удара, българинът достига и до първия си пробив в мача за 2:4, а след това намали разликата за 3:4. Това обаче се оказа крайно недостатъчно, тъй като последвалите геймове бяха категорично в полза на Джокера за 6:3.