Бившият наставник на Черно море Никола Спасов, който преди време изведе отбора до бронзовите медали, разкри в интервю за Дарик, че след завръщането си от Македония си търси нов отбори иска да продължи да работи.

На въпроса къде е сега и с какво се занимава Спасов отвърна: „Когато съм без работа живея в София. Основно се занимавам с разходки и гледане на мачове и си търся нов отбор. Искам да работя. Едвам издържам, но нямам избор. За момента нямам отбор.“

Спасов е от есента без отбор, като за последно работи в Македония. Запитан дали има възможност отново да се върне там специалистът отговори: „Специално там, където работих 3 пъти по половин сезон в един и същи клуб не бих се върнал. Ако се върна в Македония, то това ще е в някои от трите скопски отбора.

Запитах го и за оценката му за родното ни първенство този сезон. „Изиграха се доста слаби мачове през пролетта. Едва си спомням няколко интересни мача-финалът за купата и Левски-Лудогорец. Имаше интрига, голям залог и се игра футбол, който ми хареса“, коментира Спасов, а слабият футбол, който играят отборите у нас, той си обяснява така: „Като анализирам поотделно всеки един от отборите само в 2 отбора не се направиха треньорски рокади-в Черноморец и Лудогорец. Във всички други тимове имаше, много катаклизми, смени на треньори, не само по една, имаше несигурност в отборите. По този начин, каквото и голямо желание да имат клубовете, няма как им се случат нещата. Не случайно Лудогорец в крайна сметка станаха шампиони. Те бяха най-регулярни и не позволиха да се подведат под емоциите. За мен, все пак те изиграха високомерно първенството и си мислеха, че лесно ще го спечелят, но търпението и сигурността в клуба им, може би им даде този шанс съдбата да ги направи тази година шампиони.

Последният ми въпрос към Никола Спасов бе защо след него Черно море не може да се добере до евротурнирите и каква е рецептата за това.

„Аз не мога да давам мащабна оценка защо. Те сами могат да си отговорят. Когато си далеч от клуба няма как да се оценят нещата. Явно нещо има. Но едно е сигурно-Черно море продължава да е със същата стройна структура, възможности, амбициите не са по-малки. Мисля, че в крайна сметка трябва да се дава възможност на хората, които работят там и да се чакат резултати“.

Чуйте цялото интервю с Никоила Спасов в приложения звуков файл: