Harlem Shake манията, която завладя цял свят, вече има и своите противници. И ако футболните отбори в Европа все още се забавляват в този стил, то един ръгби тим в САЩ записа анти Harlem Shake клип.

Фулъм, заедно с Димитър Бербатов и Станислав Манолев, вече демонстрираха своето чувство за хумор в интернет, след като направиха своя версия на забавата. Преди това видео клипове пуснаха Манчестър Сити, Суонси и други тимове. Harlem Shake завладя и останалите спортове, като дори станахме свидетели на вариант за танц под водата.

Идеята на тази лудост е хора от цял свят да снимат видео клипове, а след това ги публикуват в социалните мрежи, като в тях по забавен начин изпълняват един и същи танц, с определени „оригинални“, но не много прилични движения. Винаги се използва една и съща музика.

Обикновено, видеото започва с един човек (често с каска или маскиран), който танцува сам за около 15 секунди, заобиколен от други хора, които не му обръщат внимание или не знаят за тези движения. Обикновено в края на видеото всички вече танцуват, макар че не е задължително.

Явно цялата тази истерия около Harlem Shake е родила и негови противници, сред които е и ръгби отборът, който обявява публично, че тази няма няма как да се практикува в този мъжки спорт.

Как мощните ръгбисти се обявиха против това забавление, можете да видите във видеото: