Отборът на Манчестър Сити се оказа първият тим от Висшата лига, който се включи най-новата интернет мания. Щом става дума за състезание и надпревара, явно играчите на Роберто Манчини не могат да се удържат. Става дума обаче за нещо доста различно от турнирите, в които футболистите участват.

Новата интернет лудост се казва Harlem Shake. Хора от цял свят снимат видео клипове, а след това ги публикуват в социалните мрежи, в които по забавен начин изпълняват един и същи танц, с определени „оригинални“, но не много прилични движения. Винаги се използва една и съща музика.

Обикновено, видеото започва с един човек (често с каска или маскиран), който танцува на песента сам за 15 секунди, заобиколен от други хора, които не му обръщат внимание или не знаят за тези движения. Възможно е в края на видеото всички вече да танцуват, макар че не е задължително.

В крайна сметка, тази игра завладя и Един Джеко, Джо Харт, Джеймс Милнър, Джолиън Лескът, Майка Ричардс и Скот Синклер. Любопитното обаче е, че защитникът Александър Коларов остана безучастен към лудостта около него.