48-ият в света Григор Димитров, държавният шампион Александър Лазов и проспериращият Димитър Кузманов ще бъдат първите три ракети на България за Купа Дейвис, научи Гонг от новия капитан на тима ни Димитър Господинов. Бащата на Димитров разкри първо пред Гонг, че негов помощник пък ще бъде Тодор Енев, който до миналата година бе участник с 33 срещи за България в продължение на 14 години.

България посреща Финландия в двубоя от втора група на Евро-африканската зона за Купа Дейвис между 1 и 3 февруари в столичната зала „София”. Билетите за срещите на Григор Димитров и компания срещу финландските ни гости, водени от Ярко Ниеминен вече са в продажба.

Димитър Господинов вече е капитан на България, след като наследи на поста Огнян Илиев, който се оттегли, след като изкачи отбора от Трета във Втора група през май миналата година. Бащата на Гришо пък бе за кратко начело на националните ни тенисисти за мача срещу Латвия от 10 до 12 юли 2009 година в Пловдив.

„За момента само три имена са сигурни за лагера, който ще се проведе от 26 до 31 януари – Григор Димитров, Александър Лазов и Димитър Кузманов. В процес на договорка съм с четвъртия ни тенисист. Трябва да направя очна договорка с двама състезатели. Надявам се и Гришо да успее да бъде на целия ни лагер, но най-важното е да бъде здрав за мачовете”, обяви специално за Гонг Димитър Господинов и допълни: „Тодор Енев ще бъде мой помощник. Не е тайна за никого, че той винаги е бил най-близо до Купа Дейвис, с най-много изиграни мачове, с най-много битки. Ще разчитам изцяло на него! Други нови имена освен Александър Лазов в отбора няма да има. За Сашко Лазов това ще бъде дебют. Съжалявам, че не мога все още да използвам Димитър Кутровски заради това, че все още изтърпява наказанието си, но след месец май и той ще бъде на лице”.

Относно съперника ни той коментира: „Отборът на Финландия е много сериозен противник. Бих казал дори, че е фаворит, ако Ярко Ниеминен участва. Ако успеем да победим финландците в България, имаме много големи шансове да се изкачим в по-горна група да Купа Дейвис. Наистина се надявам да имаме сериозна публика в София, тя наистина е най-голямата подкрепа! Григор обича България и винаги е искал да играе пред родна публика. Бих приканил всички любители на тениса, ако имат възможност от 1 до 3 февруари да присъстват на срещите ни защото това ще бъде голяма помощ за нашия отбор!”.

Още от Димитър Господинов за предстоящия двубой за Купа Дейвис и победите на сина му Григор Димитров, чуйте в прикачения файл!