Раковото заболяване на старши треньора на Барселона Тито Виланова се е възобновило.

Преди малко повече от година на Виланова, тогава помощник на Хосеп Гуардиола, бе открит тумор на паротидната жлеза на гърлото. След операция, туморът бе премахнат на 22 ноември, след което 42-годишният треньор се върна на скамейката, а впоследствие бе назначен и за старши треньор.

Клубът отмени всички тренировки, коледната вечеря, и плановете за пресконференция на Сандро Росей.

Според неофициална информация, Виланова ще бъде заменен от своя досегашен асистент Жорди Роура.

„Ел Мундо Депортиво“ първи разбра защо Барселона изведнъж отмени всички дейности, докато останалите медии в Испания, и дори „Марка“ нямаше никакви детайли. В 13.37 часа българско време от Барселона потвърдиха за медиите, че става дума за връщане на раковото заболяване.

След операцията през ноември 2011-та, Виланова премина куп медицински изследвания, които да потвърдят, че той е излекуван, и може отново да седне на треньорската скамейка.

Той се завърна само след около месец до Пеп Гуардиола, макар че в началото не присъстваше на всеки мач, и не пътува за Световното клубно първенство. През лятото, след напускането на Гуардиола, Барселона заложи на неговата дясна ръка, и подписа договор с Виланова за две години като старши треньор. Длъжност, която сега Тито Виланова ще напусне, за да се бори отново с коварната болест.

Виланова бе диагностициран с нов тумор във вторник, привечер, след рутинен преглед.