„Тълпи от български фенове се събраха пред „Арена Армеец“ и чакаха полските волейболисти, които в събота на полуфиналите в Световната лига победиха домакините с 3:0. Играчите на Андреа Анастази трябваше да изчакат пристигането на полицията, за да си тръгнат от залата.“

Това съобщава полският сайт sport.pl, според който гневът на родните фенове е бил изцяло насочен към „дружина полска“. Всъщност публиката на трибуните беше провокирана от съдията на мрежата Франц Лодерус, който направи не едно и две скандални отсъждания в третия гейм в ущърб на нашия тим.

„Такова нещо не може да се нарече опит. Трябваше бързо да излезем от полето, защото в противен случай можеше да се стигне до трагедия“, споделя пред полските колеги Андреа Анастази.

Sport.pl обаче отива по-далеч и определя българските привърженици като „псевдофенове“. Според сайтът веднага след последния съдийски сигнал публиката е почнала да хвърля пластмасови и хартиени чаши. Збигнев Бартман пък споделя, че навън нашите привърженици са замервали полските волейболисти с бутилки и запалки, като се надява Световната федерация по волейбол да вземе мерки.