Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола заяви след победата над Милан, че съдията правилно е отсъдил дузпа в момента, в който Александро Неста задържа за тениската в наказателното поле Серхио Бускетс.

Каталунците се класираха за полуфиналите на Шампионската лига след 3:1 в реванша на „Ноу Камп“ и две отсъдени дузпи в полза на домакините.

Освен това, специалистът не пропусна да отговори на изказванията на играча на Милан Златан Ибрахимович, както и на португалския треньор на Реал Мадрид – Жозе Моуриньо.

„Ние не се оплакахме след неотсъдените дузпи в първия мач. Повторенията показаха, че има две дузпи в този двубой. Когато задържаш играч за фланелката в наказателното поле, е дузпа. Това съм го научил още като дете“, сподели след края на срещата Гуардиола.

„Ако господин Ибрахимович или Моуриньо мислят, че ние не заслужаваме класирането си, и това, че печелим благодарение на съдиите, ще им кажа, че ние ще играем полуфинал за пети пореден път. А това определено означава нещо“, заяви още наставникът.

„Не считам, че сме основен фаворит за трофея. За последните три години два пъти спечелихме Шампионска лига и за пети пореден път достигнахме до полуфиналите. Най-трудното нещо е да се задържиш на върха. Веднъж може да спечелиш, но да повториш успеха си, винаги е по-трудно. Но моите футболисти са герои. Класирахме се на полуфинал благодарение на усилията на целия отбор", завърши Гуардиола.