Съдията Тешейра Витиенес се справи със ситуациите в двете наказателни полета, но не успя да отсъди точно картоните на футболистите, коментира специалистът на вестник „Marca“.

„Мачът бе много труден за Тейшейра Витиенес, който бе нападнат с претенции от футболистите още от първата минута. Съдията се справи отлично със ситуациите в наказателните полета, където правилно не отсъди нито една дузпа, но не вдигна всички картони в мача“, коментират от мадридското издание.

„Съдията трябваше да изгони Ласана Диара заради нарушението срещу Лионел Меси в края на първото полувреме. Това е класически втори жълт картон за Диара. Пепе трябваше да бъде изгонен с директен червен картон за удара в лицето на Франсеск Фабрегас“, продължават от „Marca“.

„Нямаше дузпа при ситуацията с Бускетс в наказателното поле на Барселона, защото топката се удря в коремната област на футболиста, а ръката му е прилепнала до тялото. В следващата ситуация няма дузпа за Барселона, тъй като Пепе играе с топката. Няма дузпа за играта с ръка в наказателното поле на Абидал, защото удара на Рамос е от по-малко от метър, а освен това има високо вдигнат крак на защитника на Реал Мадрид. Няма нарушение на Пуйол срещу Бензема, защото французинът губи контрола върху топката и след това пада в наказателното поле“.

Коментарът на спорните положения от вестник Marca завършва с отменения гол на Рамос: „Серхио извършва нарушение срещу Алвеш, тъй като се подпира на гърба на футболиста на Барселона, а това не е позволено“.