Тих бунт се надига в съблекалнята на Реал Мадрид срещу тактическите методи на игра, използвани от треньора Жозе Моуриньо срещу Барселона, пише сериозният политически вестник „Ел Паис” в днешното си издание.

Репликата на Кристиано Роналдо след загубата с 0:2 от вечния съперник: „На мен не ми харесва да играя по този начин, но трябва да се адаптирам”, била само най-видимата страна на проблема между играчите и треньора. Дали по тази причина или не, Роналдо бе оставен извън групата за днешния мач на „Белия балет” срещу Сарагоса.

Футболистите на Реал били много внимателни пред кого какво приказват, защото помощниците на Моуриньо били неговите уши и веднага му докладвали какво се говори в съблекалнята. Въпреки това след поражението от Барса в Шампионската лига се чували различни реплики от рода на: „Срамота е, ние сме Реал Мадрид”, „Как може да играем по този начин”, „С такова поведение на терена се чувстваме безполезни” и прочие.

Играчите били недоволни от ултрадефанзивните методи на своя треньор, защото: „Като играем всички назад, играчите се чувстваме все едно сме нищо. Всичко, което измисля Моуриньо, е направено така, че ако спечелим, всички да кажат, че това е само негова заслуга.”